CS_-_Whitwell_2

Pavilion, Whitwell

This project comprised the construction of a steel frame with zinc cladding and American cedar timber boarding. The new structure was situated on traditional strip foundation with beam and block flooring.

The internal finishes included decorated fair-faced blockwork together with Ultro timber safe flooring. Male and female changing rooms, showers and toilets were also constructed and a kitchen and catering area installed, together with a gas fired water heating system in combination with underfloor heating.

The project has been Highly Commended in the category of Community Benefit in the 2012 RICS Awards

Project Overview

Client Whitwell Trust
Value £440,000
Duration Jan 2010 - Sep 2010
Contract Type JCT 05

Architect

Vincent & Gorbing

Quantity Surveyor

Vincent & Gorbing

Structural Engineer

Archemi Design

Services Consultant

Archemi Design